Kuurojen Liiton Nuorisotoimikuntaan nousi uutena kasvona coda Rami Kiiskinen

Viittomakieliset nuoret kokoontuivat lokakuun viimeisenä viikonloppuna Kuurojen Liiiton nuorisotyön ja Hämeenlinnan Kuurot ry:n yhdessä järjestämille nuorisopäiville. Lammilla järjestetyille Nuorisopäiville osallistui 18-30 vuotiaita viittomakielisiä ympäri Suomen.

Nuorisokokoukseen osallistui 17 edustajaa 12 eri kerhosta tai yhdistyksestä. Omasta yhdistyksestämme meitä edustamassa olivat Natalie Paulanto ja Rami Kiiskinen. Kokouksessa valittiin uusi nuorisotoimikunta. Tulevana toimikautena puheenjohtajana jatkaa Laura Lindvall ja vanhoina jäseninä Aino Laiho, Christer Fagerström ja Joonas Lehtimäki. Uusiksi jäseniksi valittiin Jonas Kemppi, coda Rami Kiiskinen ja Monika Hämälä. Kuurojen Liiton hallituksen pitää vielä vahvistaa nuorisotoimikunnan kokoonpano.

Nuorisotoimikunnan puheenjohjaja Laura Lindvall oli tyytyväinen menneeseen toimintavuoteen ja toivoi, että sama, tehokas tahti jatkuisi myös uuden toimikunnan kanssa. Lindvall toi esiin huolensa esimerkiksi nuorten viittomakielisten mahdollisuuksista harrastaa yhdessä. Myös epätasa-arvoinen tilanne kouluissa on huolena, toiset nuoret saavat viittomakielistä opetusta koulussa ja toiset taas eivät. Nuoria huolettaa myös opiskelutulkkauksen vaihteleva tilanne.

Nuorisopäivien ohjelmassa oli teemaluentoja esimerkiksi seksuaalisuudesta ja entisen vangin kokemuksista. Eikä nuokkareita ilman bileitä, tänä vuonna iltaa vietettiin Halloween -teemalla. Ensi vuonna Nuorisopäivät kokoontuu Ouluun.

Yhteystiedot

Natalie Paulanto
Puheenjohtaja


puheenjohtaja.coda@gmail.com

Zagryda Sandholm
Sihteeri, kotisivuvastaava


Tuire Laakkio
Rahastonhoitaja


Natalia Hakkarainen
Jäsenvastaava


Senni Bannat
Varapuheenjohtaja