Uusi viittomakielinen lastensarja: Frans ja eläinystävät

Viittomakielisen kirjaston ja YLEn Pikku Kakkosen yhteistuotanto, kuusiosainen sarja Frans ja eläinystävät julkaistaan 22.5. sekä Viittomakielisessä kirjastossa että YLE Areenassa. Televisiossa Pikku Kakkosessa sarja nähdään keskiviikkoisin 4.7. alkaen.

Frans ja eläinystävät -sarjaa tähdittää suloinen Frans isänsä Jussi Rinta-Hoiskan kanssa. Sekä Frans että Jussi kertovat sarjan tekemisen ja yhteistyön sujuneen hyvin. Frans mainitsee suosikkieläimekseen lampaan.

Videolta näet tunnelmia ennakkonäytöksestä sekä sarjan tekijöiden haastatteluja. Videossa on suomenkielinen tekstitys. http://www.kuurojenliitto.fi/fi/ajankohtaista/uutiset/uusi-viittomakielinen-lastensarja-frans-ja-elainystavat

Sarjan ohjaaja Salla Fagerström kuvaili sarjan tekemistä jännittäväksi, sillä kuviossa oli kaksi arvaamatonta tekijää; lapset ja eläimet. Ohjelman tekeminen kesti kaiken kaikkiaan vuoden, mutta Viittomakielisen kirjaston tuottaja Riitta Vivolin-Karén on tyytyväinen syntyneeseen lopputulokseen.

Miksi kanalassa on vain yksi kukko mutta monta kanaa? Miten lampaita keritään? Mitä marsut syövät? Vastaukset löytyvät kuusiosaisesta sarjasta Frans ja eläinystävät. Sarjassa Frans tutustuu maatilan eläimiin isänsä opastuksella. Sarja on viittomakielinen ja puhuttu suomeksi.

Tästä pääset viittomakieliseen kirjastoon: http://www.viittomakielinenkirjasto.fi/

Tästä pääset Yle Areenaan: https://areena.yle.fi/tv

Yhteystiedot

Natalie Paulanto
Puheenjohtaja


puheenjohtaja.coda@gmail.com

Zagryda Sandholm
Sihteeri, kotisivuvastaava


Tuire Laakkio
Rahastonhoitaja


Natalia Hakkarainen
Jäsenvastaava


Senni Bannat
Varapuheenjohtaja