Ylen uutuussarja: Tanja ja kuuro Eurooppa

Tanja ja kuuro Eurooppa -sarjassa seikkaillaan yhdeksässä eri maassa. Kahdeksanosaisen sarjan jokaisessa kohteessa Tanja tutustuu mielenkiintoisiin kuuroihin ihmisiin ja heidän tarinoihinsa. Eri maissa odottavat erilaiset tavat ja ruokakulttuurit. Kuurojen kulttuuri kuitenkin yhdistää yli rajojen ja viittomakielten.

Ohjelman päähenkilö Tanja Honkanen kertoo jännittävänsä sarjan näkemistä. Hän aikoo katsoa sen tänä iltana. Sarjaa kuvattiin pätkittäin kolmen kuukauden ajan yhdeksässä eri maassa. Tanja mainitsee haastavimmaksi ja samalla parhaimmaksi kokemukseksi sen, kun hän teki Sloveniassa liitovarjohypyn.

– Siinä reunalla kun mietin uskallanko hypätä, se oli pelottavaa. Mutta sitten sain hypättyä, se oli yksi parhaimmista kokemuksista.

Ohjelman kuvaamista Tanja kuvailee hienoksi ja tärkeäksi työksi. Hän sai itse inspiraatiota kun tapasi Euroopassa monia kuuroja, jotka ovat ajaneet kukin omalla tavallaan kuurojen asiaa. Nyt Tanja haluaa jakaa inspiraatiota ja omankielisiä elämyksiä eteenpäin etenkin nuoremmalle viittomakieliselle sukupolvelle.

 

Uskalla unelmoida isosti ja monipuolisesti. Toteuta myös unelmasi.

 

Kahdeksanosaista sarjaa esitetään kesän ajan TV1-kanavalla tiistaisin klo 20.00-20.30. Sarja on jatkoa Jarkko ja kuuro Amerikka -sarjalle. Lisäksi sarjasta esitetään uusinnat sunnuntaisin klo 16.05 ja maanantaisin klo 12.05. Sarja on katsottavissa kokonaisuudessaan myös Yle Areenassa jo nyt. Myös edellinen sarja Jarkko ja kuuro Amerikka on edelleen katsottavissa Yle Areenassa.

Linkit:

Yhteystiedot

Natalie Paulanto
Puheenjohtaja


puheenjohtaja.coda@gmail.com

Zagryda Sandholm
Sihteeri, kotisivuvastaava


Tuire Laakkio
Rahastonhoitaja


Natalia Hakkarainen
Jäsenvastaava


Senni Bannat
Varapuheenjohtaja