Yhdistys

Kuurojen Vanhempien Kuulevien Lasten Yhdistys ry on perustettu vuonna 1996. Yhdistyksen tavoitteena on toimia tukiverkkona kuurojen vanhempien kuuleville lapsille kaikissa elämän vaiheissa. Jäseniä yhdistyksessämme on vähän yli 100, mutta Suomessa meitä on useita tuhansia ja maailmassa kymmeniä tuhansia, jopa miljoonia. Vuonna 2009 yhdistyksestä tuli Kuurojen Liiton jäsen.

Meistä käytetään kansainvälisesti nimitystä CODA, joka tulee englanninkielisistä sanoista Children Of Deaf Adults. Nimitys MEIKÄLÄINEN on termi jota useat meistä käyttävät erityisesti keskustellessaan keskenään. Mutta keitä oikeasti olemme ja mistä tulemme?

Kuurojen vanhempien kuuleva lapsi on kahden kulttuurin ja kielimaailman kansalainen. Kuurojen vanhempien kuulevien lasten yhdistyksen kaikki jäsenet ovat eläneet koko ikänsä kahden ”maailman välissä”.  Kaksikielisyys on rikkaus ja siitä kannattaa olla ylpeä. Mutta mitä on olla kaksikielinen?

Wikipedia määrittelee kaksikielisyyden seuraavasti:

”Yksilön kaksikielisyys tarkoittaa kahden kielen hallitsemista sujuvasti täysin tai lähes äidinkielen tavoin. Kaksikielinen ihminen kykenee aktiivisesti ajattelemaan ja puhumaan kahdella eri kielellä, ja niiden vaihtaminen toimii luonnostaan. Molempien kielten osaamisen ei välttämättä tarvitse kuitenkaan olla samalla tasolla. Kaksikielisyyttä ilmenee kaikkialla maailmassa ainakin jonkinasteisena jopa enemmän kuin yksikielisyyttä.

Kaiken kaikkiaan kaksikielisyys on enemmänkin elämäntapa kuin oppimisen tulos. Se näkyykin kaksikielisen elämässä kokonaisvaltaisesti. Kaksikielisyys on ”dynaaminen prosessi”, joka mukautuu eri tilanteisiin yksilön tarpeiden mukaan.”

Tämän määritelmän mukaan elämme siis dynaamista elämäntapaa jossa viittomakieli on merkittävässä osassa, huomasimmepa sen itse tai emme.

Hallitus esittäytyy

image

Puheenjohtaja

Tervehdys kaikki meikäläiset!

Olen Natalie Paulanto Helsingistä, joka pitää erilaisuutta ja hullunkurisuutta vain positiivisena asiana! Harrastuksiini kuuluu matkustelu (mitäs muutakaan?), liikunnan harrastus monissa eri muodoissa ja erilaiset kädentyöt. Luonto ja ekologisuus ovat myös erittäin lähellä sydäntäni.

Olen ollut hallituksessa mukana useamman vuoden aikana jäsenvastaavana, mutta tämän toimikauden toimin sihteerin roolissa. Olen ollut edustamassa yhdistystämme useissa eri tapahtumissa ja minusta on ollut hienoa kohdata uusia ihmisiä ja huomata, miten ihmisten asenteet meikäläisyydestä on vuosien saatossa muuttuneet, mutta kuitenkin näen, että tekemistä riittää!

Toivoisin myös, että yhdistyksen toimintaan osallistuisi enemmän nuoria, sillä olen nähnyt miten nuorissa codissa on potentiaalia ja miten nuoret ovat pikkuhiljaa alkaneet kiinnostua yhdistyksen toiminnasta, mikä on mahtavaa!

Mottoni:
Jos haluat kulkea nopeasti, kulje yksin.
Jos haluat kulkea pitkälle, kulje yhdessä.

- Afrikkalainen sananlasku
image

Varapuheenjohtaja

Christine Aalto
image

Rahastonhoitaja

Hei,

olen Tuire Laakkio (os Marjamäki) Kaarinasta Turun läheltä. Toimin yhdistyksen rahastonhoitajana.
Perheeseeni kuuluu aviomies Turkka, aikuiset lapset Santeri ja Emilia, bonuslapset Tenho ja Aapo sekä kaksi reipasta terrieriä Jeppe ja Nooa.
Muodostelmaluistelu on yhdistystoiminnan lisäksi lähellä sydäntäni. Aikani kuluukin kisakaudella pukuja koristellessa ja kisareissuilla kannustaessa niin koti- kuin ulkomailla. Lisäksi harrastan lukemista, käsitöitä ja ulkoilua.
image

Jäsenvastaava

Hellurei!

Olen Natalia Hakkarainen, 23 v nuori nainen Hämeenlinnasta. Ammatiltani olen kiinteistönvälittäjä. Vapaa-aikani kuluu koirani Pepen kanssa lenkkeillessä ja touhutessa, sekä tietenkin ystävien ja perheen parissa. Yhdistyksen hallituksessa olen mukana toista kautta jäsenvastaavan tehtävissä. Lisäksi olen ollut mukana viimeiset pari vuotta vetäjänä lasten- ja nuorten sopeutumisvalmennuskursseilla.

Meikäläisillä on aina huippu meininki ja toivonkin, että näemme yhdistyksen tapahtumissa mahdollisimman paljon sekä vanhoja, että uusiakin naamoja! Näiden puitteissa toivon, että mikäli et vielä kuulu yhdistykseemme, paina Liity Jäseneksi nappia, ja koko porukkamme toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi meikäläisten mainioon porukkaan!
image

Sihteeri ja kotisivu-vastaaja

Hellou kaikki!

Olen Zagryda Sandholm kotoisin Helsingistä, mutta nykyään asustelen Porissa opiskelun takia. Opiskelen Turun yliopistossa ja olen tällä hetkellä maisterivaiheen opiskelija. Minun kandivaiheessani tein tutkimukseni coda identiteetistä. Minua kiehtoo erilaisten codien tuntemukset äidinkielestä, coda sekä kuurojen yhteisöstä.Minä olen toiminut järjestöaktiivina opiskeluiden takia ja nyt haluan tuoda oppimaani mukaan coda hallitukseen.Minun intohimoni on kulttuurituotanto ja matkustaminen. Olen viihtynyt monissa projekteissa ja harjoittelussa missä pääsen tuottamaan kulttuurisia tapahtumia.

Minulle itselle viittomakieli sekä kuurojen kulttuuri on tärkeä osa elämääni. Minua kiinnostaa edistää codien näkyvyyttä kuurojen maailmassa. Toivoisin vielä enemmän innostuneita codia tapahtumiin ja olisi hienoa että nykyisin vahva coda yhteisö pysyisi vahvana.

Yhteystiedot

Natalie Paulanto
Puheenjohtaja


puheenjohtaja.coda@gmail.com

Natalia Hakkarainen
Sihteeri


Tuire Laakkio
Rahastonhoitaja


Zagryda Sandholm
Jäsenvastaava


Taina Sänkiniemi
Varapj, kotisivuvastaava